Als je al een tijdje een Picknicktafel hardhout in je tuin hebt staan en niet meer zo goed weet wat je er mee moet dan hebben wij wat tips voor je! Het kan een super makkelijk en leuke klus zijn om je Picknicktafel hardhout op te schonen, waar je ook veel profijt uit zal halen. Je tuin is wel een belangrijke plek om te onderhouden want het is in de meeste gevallen de enige buitenruimte die je hebt die echt van jouw is. Die moet er dus wel goed uit zien, en een leuke picknicktafel in de tuin helpt al een hele hoop.

Onderhoud

Je kan beginnen met even een goed onderhoud beurt. Dus zorg dat je alle juiste middelen in huis haalt. Eerst moet je hem heel goed schoonmaken, dit kan je het beste met een soort afwasborstel of ander borsteltje met harde haren. Dan kan je namelijk hele erg goed boenen, dit is misschien wel het meest belangrijke deel en zal veel verandering maken. Je kan daarna schuren en zorgen dat het hout weer heel mooi egaal en glad is en  echt alle vieze dingen weg zijn. Als laatste moet je een goed elak uitkiezen en over de tafel en stoelen heen met lak. `het is belangrijk om dit te doen als je zeker weet dat het een paar dagen droog blijft anders heb je een probleem. Je kan kiezen hoeveel lagen lak je erop doet, tot je het gewenste effect heeft.

verven

Als laatste kun je ervoor kiezen om je picknicktafel te verven. Dit kan in je favoriete kleur maar je kan ook kiezen om er andere mooie dingen op te maken. Misschien eene heel mooi patroon of bloemetjes en dingen. Betrek er andere mensen bij en laat iedereen een klein stukje verven. Wat je ook leuk vindt het kan allemaal. Zo heb jij de mooiste tuin!