Heel wat moestuiniers vragen zich af of potgrond gebruikt kan worden in de moestuin.

Een terechte vraag! Potgrond is een brede verzamelnaam voor allerlei soorten grond die speciaal ontwikkeld is om planten te voeden.

Verschillende soorten

Het is over het algemeen luchtige grond die goed water vasthoudt, en die voldoende voedingstoffen bevat om je planten enkele maanden flink te laten groeien. Er bestaan heel wat verschillende soorten, en het belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw tuin!

Ook voor in de moestuin

Hoewel het meestal wordt gebruikt voor planten die in potten groeien, kan het ook in de moestuin gebruikt worden.

De juiste keuze maken

Gezien je jouw groenten uit de moestuin lekker gaat opeten, is het aan te raden om al zeker een biologische versie te kopen. Deze is vrij van chemische stoffen die anders in je oogst terecht kunnen komen.

Extra veel voedingsstoffen

Hoewel één van de kenmerken van potgrond is dat het rijk is aan voedingsstoffen, hebben groenten nog net dat ietsje meer nodig. Potgrond voor de moestuin zal daarom rijker zijn aan voedingsstoffen dan andere soorten.

Met of zonder turf

De meeste biologische potgrond voor de moestuin bevat geen turf, maar dit is niet altijd zo. Gezien de productie van turf belastend is voor het milieu, kies je liefst

voor een versie zonder!

Je aankoop

Weet je met al deze informatie geen blijf? Geen nood, in de meeste winkels kan je een product vinden dat speciaal voor je moestuin ontwikkeld is. Handig!

In de tuin

Je kan de potgrond gewoon mengen met de al aanwezige bodem in je tuin. Dit doe je best in de lente, voor je begint met planten.

Bijvoeden

Als je nieuwe planten gaat toevoegen, kan je opnieuw wat bijvoegen. Alles hangt af van de staat van je bodem en de planten die je teelt!