De zomer komt er weer aan! Dat betekent dat we kunnen genieten van de warme zon, én de vele terrasjes. Het is natuurlijk zonde om tijdens deze zomermaanden alleen maar frisdrank te bestellen, om nog maar te zwijgen over het bestellen van warme drankjes, en dus zijn we met z'n allen op zoek naar de lekkerste cocktails. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel de lekkerste cocktails op een rijtje. Natuurlijk kan het drinken van téveel cocktails voor een probleem zorgen. Om jezelf te beschermen is het daarom slim om regelmatig een alcoholisme test te doen. Wil je deze zomer sowieso liever geen alcohol drinken? Geen probleem. Onderaan deze lijst vind je ook één goede mocktail die het proberen meer dan waard is!

Long Island Ice Tea

Dit is één van de meest populaire cocktails op dit lijstje, en misschien wel dé meest populaire cocktail tijdens de zomermaanden. De Long Island Ice Tea word gemaakt met een mix van rum, gin, wodka, tequila, Cointreau of Triple Sec en cola. Het is daarmee bij uitstek dé cocktail met de meeste alcohol op dit lijstje. Daarnaast word de cocktail vaak aangevuld met ijsblokjes en limoensap. Op de meeste terrassen zal de Long Island Ice Tea geserveerd worden in een hoog glas, met een limoen of citroen partje balancerend op de rand van het glas.

Pina Colada

Tijdens de zomermaanden kun je bijna niet om de populaire Pina Colada heen. Niet alleen op terrasjes is deze cocktail immens populair, maar ook in strandtenten en op festivals vind je de cocktail veel terug. Een Pina Colada word gemaakt door het mixen van witte rum, kokosnootmelk en ananassap. Daarnaast word het glas vaak opgevuld met ijsblokjes om het drankje zo lang mogelijk koud te laten blijven. Als extra versiering voegen veel barista's een partje ananas toe aan het glas, of een vrolijk gekleurd parasolletje. En vergeet ook vooral het rietje niet!

Watermeloen Mojito Mocktail

Voor de zomerliefhebbers die liever geen alcohol consumeren is er gelukkig ook genoeg lekkers te vinden. Kies bijvoorbeeld voor de populaire watermeloen mojito. Deze mocktail is ontzettend populair door de frisse smaak én lekkere geur. Een watermeloen mojito bestaat uit watermeloen, limoensap, suiker én bruisend bronwater. Daarnaast worden er door de barista's vaak nog vele extra's aan de mocktail toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan muntblaadjes, ijsblokjes en limoenschijfjes. Deze mocktail is ijskoud op zijn aller-allerlekkerst. Wacht dus vooral niet té lang met drinken!