Ben jij al begonnen met duurzaam tuinieren? Je zult denken dat een tuin al duurzaam is van zichzelf. En daar heb je deels ook absoluut gelijk in! Een tuin bestaat namelijk uit natuurlijke onderdelen die verantwoord zijn voor het milieu. Maar een duurzame tuin kan verder gaan dan dat! Lees hieronder hoe jij ervoor kan zorgen dat die natuurlijke tuinen ook daadwerkelijk duurzaam worden!

Een goed tuinontwerp

Je tuin zal vast niet alleen bestaan uit planten die vanuit de natuur al groeien. Je zal waarschijnlijk ook een wensenlijstje hebben met betrekking tot de inrichting van je tuin. Je wilt misschien een loungeset hebben of een tuinhuisje waar je tot in de late uurtjes heerlijk kan genieten van je tuin. Bij deze onderdelen is het dan belangrijk dat je natuurlijke producten gebruikt die de natuur niet aantasten. Denk aan duurzame verf of hout. Ga voor een goed tuinontwerp eens naar Rodenburg Tuinen

Duurzame beplanting

Beplanting is van zichzelf al erg duurzaam mits je deze op de juiste manier plant en verzorgd. Dit is namelijk ontzettend belangrijk op het moment dat je de beplanting in topconditie wil behouden zonder overige natuur aan te tasten. Kies daarom de juiste afmetingen bomen, planten en bloemen en zorg ervoor dat je weet hoe deze verzorgd moeten worden. 

Een biologische kweker

Wil je er zeker van zijn dat de planten en bloemen die je koopt duurzaam zijn? Ga dan naar een biologische kweker. Diegene weet hoe er op een duurzame manier gekweekt moet worden, zodat jij straks kan genieten van een duurzame tuin!