groen

De zomer is nog niet eens begonnen en toch zitten alle zomerbloeiers zoals de dahlia bollen, al in de grond. Wanneer je de gehele zomer wil genieten van een groeiende en bloeiende tuin, kun je namelijk het beste in het voorjaar al bloembollen voor de zomerbloeiers planten. In de wereld van de bloembollen is het de kunst om altijd een seizoen vooruit te denken. In de herfst wanneer het buiten kouder wordt en jij lekker binnen onder je deken wil kruipen, is het ook de beste tijd om de tuin in te gaan en voorjaarsbloeiende bloembollen te planten. De voorjaarsbloeiers hebben namelijk een koude periode nodig voordat deze in het voorjaar ontpoppen tot een kleurrijke bloemenpracht. De zomerbloeiers daarentegen houden meer van de warmere temperaturen, en worden pas in het voorjaar na de vorstperiode in de tuin geplant. Als jouw tuin in het voorjaar in bloei staat, is het dus ook tijd om vooruit te denken aan je zomertuin.

Dahlia bollen planten

Je hebt besloten om jouw tuin om te toveren tot een bloemenparadijs, en gaat zomerbloeiers planten. Je ziet al snel door de bomen het bos niet meer, want er zijn zoveel mooie bloemen, wat ga je planten? Ons advies zou zijn: begin met het planten van dahlia bollen!

Dahlia bollen zijn bij uitstek een van onze favoriete zomerbloeiers, dit heeft een hele simpele verklaring, namelijk de groeikracht. Er is geen enkele bol of knol die zo uitbundig en lang groeit als de dahlia, en wanneer je regelmatig bloemen wegsnijd, zal de bloemproductie alleen maar toenemen. Een echte harde werker die als zomerbloeier niet in de tuin mag ontbreken.

zomerbloeiers

Dahlia bollen variëren

Een andere groot voordeel van dahlia bollen is dat je eindeloos kan variëren, er zijn wereldwijd wel tienduizenden verschillende dahliasoorten. Grootbloemige of kleinbloemig, lange stelen of juist korte stelen, verschillende kleuren en eindeloos veel verschillende bloemvormen. De dahlia zal nooit gaan vervelen, en leent zich perfect om creatief aan de gang te gaan om zo jouw perfecte dahlia combinatie samen te stellen. Heb je de perfecte combinatie gevonden? Dan is het tijd om de bollen te gaan bestellen, door de grote populariteit zijn sommige soorten erg geliefd en dus snel uitverkocht. Zorg er dus voor dat je op tijd in het jaar begint met zoeken, dit kan al vanaf Januari. 1 januari staat het gehele nieuwe assortiment met zomerbloeiers weer online op de webshop van The Blooming Company. Het lijkt misschien vroeg om midden in de winter al aan je zomertuin te denken, maar de bollen worden pas vanaf maart uitgeleverd. Precies op tijd om de bollen een plekje in de grond te geven, wanneer je direct buiten in de tuin plant is het beter om tot eind april te wachten, wanneer er zeker geen vorst meer voorspeld wordt. Als je sneller wil genieten van de bloemen dan kun je de bol ook in een bloempot planten en binnen een warm plekje geven. Zo worden de eerste groene bladeren al aangemaakt en heeft je plant een groeivoorsprong!