epipremnum

De Epipremnum in de badkamer? Badkamer Specialist Drench.co.uk heeft recent een onderzoek gepubliceerd waarin zij aangeven welke planten je in de badkamer kunt plaatsen en aan welke eigenschappen deze planten moeten hebben om in de omstandigheden van een badkamer te kunnen overleven. Dan is de Epipremnum een goede keus.

epipremnum

Populariteit van badkamerplanten en van de Epipremnum stijgt

De gemiddelde maandelijkse zoekinteresse in kamerplanten voor in de badkamer blijven stijgen. Dit heeft te maken met de opkomende trend van spa wellness en de integratie van deze trend binnenshuis. De coronacrisis heeft deze trends een mogelijkheid gegeven om zich nog sneller te ontwikkelen. Mensen blijven steeds langer thuis en beginnen het interieur in de ruimtes waarin ze verblijven te veranderen en steeds meer mensen willen een op de natuur geïnspireerde badkamer waar ze zich heerlijk kunnen ontspannen. De Epipremnum speelt daar een gunstige rol in. 

epipremnum

De Epipremnum en het badkamerklimaat

Het badkamerklimaat is lastig in te schatten en wisselt naarmate de intensiviteit van het gebruik. Daar moet een plant tegen kunnen. Er moet rekening gehouden worden met verschillende aspecten en niet alle planten houden van de temperatuur en de vochtigheid van een badkamer. Denk bijvoorbeeld aan zaken die een plant tegenkomt in de badkamer. Een overtollig hoeveelheid stoom, schommelende temperaturen, spetterend water en wisselende warmte. Waarschijnlijk is er ook sprake van weinig zonlicht. Een vochtige omgeving met extreme omstandigheden en weinig licht vragen om bestendige tropische planten die dit klimaat gewend zijn. De Epipremnum! Als je eenmaal deze plant hebt uitgekozen, maakt deze het verschil. Je badkamer krijgt een fantastische uitstraling, je voelt je er meer ontspannen en de planten hebben ook een luchtzuiverend effect!

Meer over de Epipremnum

De Epipremnum wordt ook wel een drakenklimop genoemd omdat deze plant in de tropische wouden van Australië en Zuidoost-Azië langs de bomen omhoogklimmen om zonlicht te ‘vangen’. Binnen dit vochtige warme klimaat kan de plant een lengte van wel 20 meter bereiken. Dit maakt de Epipremnum ideaal voor de badkamer. Naast het feit dat de plant het klimaat en soortgelijke omstandigheden gewend is, is deze ook makkelijk in de verzorging. 

Vanwege het feit dat de badkamer vaak te maken heeft met vochtigheid is het niet nodig om de Epipremnum, die zich in de badkamer bevindt water te geven. Het water in de lucht neemt deze plant zelf op met haar bladeren. Hoe gemakkelijk is dat.

Geïnteresseerd? Alle informatie over de Epipremnum, en de verschillende varianten binnen deze plantenfamilie, over de eigenschappen en onze zusterkwekerij in Oeganda vindt u op onze website. 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op! www.sentinel.nl