gras

De beste grasmaaier gezocht? Dan kom je waarschijnlijk uit bij een robotmaaier

Al eeuwenlang zijn mensen er dol op om in hun tuin een gazon aan te (laten) brengen. Een gazon brengt immers een ruimtelijk en rustgevend gevoel teweeg. Bovendien kun je op een gazon van goede kwaliteit prima sporten, spelen of simpelweg ‘chillen’. Wel kan niet worden ontkend dat een gazon enig onderhoud nodig heeft. Uiteraard bestaat dit onderhoud vooral uit het regelmatig maaien van de grassprieten. Hierbij kan het natuurlijk makkelijk eens gebeuren dat dit er door bijvoorbeeld een drukke agenda eens bij inschiet. Als je daar bang voor bent, dan kun je het best een grasmaaier kopen die de hoogste mate van comfort biedt. Wanneer je dan de voorkeur geeft aan een Gardena grasmaaier, dan is de kans groot dat je uiteindelijk terechtkomt bij een robotmaaier. Een robotmaaier hoef je immers niet zelf te bedienen. Je hebt hier dus geen omkijken naar als ie eenmaal werkt. 

gardena grasmaaier

Een greep uit de vele onvermoede kwaliteiten van een goede robotmaaier van Gardena

Een robotmaaier biedt tegenwoordig meer voordelen dan menigeen kan vermoeden. Zo hebben robotmaaiers van bijvoorbeeld Gardena onder meer de volgende extra kwaliteiten:

  • Een soort navigatiesysteem, waardoor de maaier nooit bepaalde delen van het gazon zal overslaan, zelfs de meest lastig bereikbare delen niet.
  • Een robotmaaier maakt bijna geen geluid, dus de rust van omwonenden en jezelf wordt hier niet door verstoord.
  • Sensoren die ongewenste botsingen met obstakels voorkomen. Op die manier wordt voorkomen dat de maaier beschadigd raakt door een botsing.