Heb je een eigen tuin en wil je deze een volledige make-over geven? Dan is het slim om te kijken hoe je dit gaat aanpakken, om inspiratie op te doen en vervolgens te kijken hoe je dit gaat realiseren. Het is natuurlijk heerlijk om in de zomer er lekker op uit te gaan maar waarschijnlijk wil je af en toe ook even lekker in je eentje kunnen genieten in je eigen tuin in het zonnetje met een boekje of muziek erbij. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het realiseren van je nieuwe tuin. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Maak een plan

Ten eerst is het slim om een plan te gaan maken. Wat ga je eerst aanpakken en hoe ga je er een vervolg aan geven? Ga je alles zelf doen of heb je hulp nodig van anderen. En is het nodig om nieuwe spullen aan te schaffen voordat je verder gaat. Je kan bijvoorbeeld denken aan gereedschap dat je nodig hebt om je tuin goed op te kunnen ruimen en schoon te kunnen maken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat je aan nieuwe items wilt bestellen en hoe je deze in je nieuwe tuin wilt verwerken. Heb je bijvoorbeeld een aantal nieuwe tuinstoelen nodig of is een loungestoel tuin meer dan genoeg. Dit zijn allemaal dingen die je kan meenemen in het proces vooraf. Vervolgens is het slim om inspiratie op te doen.

Inspiratie opdoen

Het opdoen van inspiratie is belangrijk zodat je uiteindelijk tot een goede keuze kan komen hoe jij je tuin wilt gaan inrichten. Inspiratie kan je op allerlei verschillende manieren opdoen. Denk bijvoorbeeld aan tuinbladen, magazines en tijdschriften. Je kan er ook voor kiezen om online inspiratie op te doen. Via bijvoorbeeld Pinterest kan je erg gemakkelijk een ‘board’ maken waarop je allerlei verschillende plaatjes kan verzamelen. Zodra je dit bij elkaar hebt en een beeld hebt van hoe jij jouw tuin wilt gaan inrichten is het tijd om het daadwerkelijk te gaan realiseren.

Je tuin verbouwen

Het beste is om te beginnen met opruimen en schoonmaken. Zeker wanneer je tuin voor een tijdje geen aandacht heeft gehad is het slim om te kijken hoe je dit kan realiseren. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaken van de tuintegels, het opnieuw inzaaien van gras en het snoeien/knippen van bepaalde struiken en planten die je wilt behouden. Vervolgens kan je aan de slag met het opnieuw inrichten en opbouwen van je nieuwe tuin aan de hand van je plan.