In totaal zijn er duizenden bloemensoorten maar de bekendste is toch wel de roos. De roos is wereldwijd bekend en brengt bij iedereen wel een bepaalde emotie omhoog. Zo denk je bij de rode roos gelijk aan liefde. Van een boeket verse rozen wordt iedereen vrolijk, maar in de vrolijkste boeketten zitten rozen met allemaal verschillende kleuren. Een kleurrijk boeket kan worden gegeven als cadeau, maar kan ook worden gebruikt als decoratie bij je thuis. Een prachtig boeket gemengde verse rozen vrolijkt het huis gelijk op. Gemende rozenboeketten worden vaak verkocht in kleurgroepen. Zo is het gepast om alle pastelkleurige rozen in een boeket te binden en alle herfstkleurige rozen in een boeket te binden.

Gemengde rozen als cadeau

Een boeket met gemengde rozen is natuurlijk hartstikke leuk om te geven als cadeau. Denk wel goed na over de kleurencombinatie van het boeket. Zo past ieder boeket weer beter bij een bepaalde gelegenheid dan een ander. Voor iemand die altijd vrolijk is en van kleuren houdt, past een boeket met veel verschillende kleuren het best. Denk aan en combinatie van de kleuren geel, rood, wit en roze. Voor een zachtaardig persoon is een boeket met de kleuren wit en roze gepast. Voor iemand die van de herfstkleuren houdt is een boeket met de kleuren oranje, rood en geel toepasselijk. Zo is er voor iedereen een ander toepasselijk kleurrijk boeket.

De mooiste rozensoorten

Er zijn honderden rozensoorten op de wereld, maar wat zijn nou de mooiste rozen? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak in wat die mooi vindt. Maar als we kijken naar kwaliteit zijn er een paar rozensoorten die erg goed presteren. Rozen uit de landen Ecuador, Kenia en Nederland hebben alle een goede kwaliteit. De rozen uit Ecuador worden gekenmerkt door een erg mooie en felle kleur. Een erg mooie rozensoort uit Kenia is “Memorylane”. Deze soort heeft van nature een lavendelkleur. Wat erg bijzonder is. Een kwalitatief hoogwaardige roos uit Nederland is “Red Naomi”. Deze roos staat wereldwijd bekend als een van de beste rozen die wordt gekweekt. De felle rode kleur maakt het een liefdes roos.