Ik ben een groot fan van het programma Opsporing Verzocht, maar altijd als ik het programma heb gekeken, check ik daarna nog een paar keer extra of alle deuren van mijn huis wel goed vergrendeld zijn. Vooral de laatste tijd lijkt het alsof criminelen steeds brutaler en nietsontziender worden. Zo zag ik dat in Ter Apel een huis op klaarlichte dag werd binnengedrongen. In een ander geval deed een crimineel zich voor als pakketjesbezorger. Zodra je de deur open doet, krijg je een paar flinke klappen tegen je hoofd en nemen ze alles van waarde mee dat ze kunnen vinden. Al met al krijg ik er een onveilig gevoel van. Ik weet niet zeker of dit gevoel terecht is, want als je de officiele cijfers bekijkt is er juist sprake van een daling van criminaliteit. Ik woon echter niet in de meest vredige wijk van Utrecht. Daarom heb ik onlangs besloten dat ik mijn huis extra wil beveiligen.

Innovaties in de camera beveiliging

Gelukkig zijn er tegenwoordig betere manieren dan ooit om je huis te beveiligen. Vroeger moest je logge camerasystemen aanschaffen, die peperduur waren en waarvan het bandje om de haverklap vol zat. Dan moest je er weer een nieuwe in doen. Tegenwoordig zijn de camera's veel kleiner en goedkoper. De beeldkwaliteit is beter en de bediening eenvoudiger. Je kunt gewoon vanaf een app op je smartphone naar de camerabeelden kijken. Camera beveiliging heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel van camera beveiliging is dat het een afschrikkende werking heeft op inbrekers. Een strategisch geplaatste dome camera die het duistere plekje van je tuin in de gaten houdt, kan de kans op een inbraak al enorm verminderen. Daarbij is camera beveiliging een laagdrempelige manier om je huis veilig te maken.

De voordelen van een dome camera

Ik noemde hem net al even. De dome camera. In dit laatste deel van de blog zal ik enkele voordelen noemen van dit type camera. Het grootste voordeel van de dome camera is dat je de lens alle richtingen op kunt draaien. Daarnaast heeft een dome camera veel mogelijke functionaliteiten. Zo is er de optie om een warmtesensor in de dome camera te installeren. Ook een zoomfunctie is optioneel. Een laatste voordeel van de dome camera is dat hij nagenoeg onverwoestbaar is. De behuizing is zo robuust, dat de camera niet zomaar kapot is te maken. Een dome camera verschijnt al vanaf ongeveer 250 euro. Zorg nu voor een veilig huis door middel van camera beveiliging!