bomen en planten

De laatste jaren is het een ware trend. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de tuin zoveel mogelijk te bestraten. Mooi al die bestrating, maar niet erg gezellig. En bovendien minder goed dan een goed gevulde tuin met planten en bomen. In deze blog delen we met je waarom het een goed idee is om juist wel planten en bomen toe te laten in jouw tuin (en waarom je ook planten in je woning zou moeten plaatsen). 

Planten en bomen hebben een gezond effect op mensen

Misschien heb je al eens gelezen dat planten en bomen een positief effect hebben op mensen. Maar is dat ook echt zo? Ja, wij kunnen dat beamen! Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van planten en bomen op de gezondheid van de mens. Planten en bomen zorgen voor een beter kwaliteit van de lucht. Wist je dat planten het vermogen hebben om schadelijke deeltjes uit de lucht te halen? Hiervoor krijg een betere zuurstof terug. 

Daarnaast ogen planten en bomen natuurlijk ook gewoon erg gezellig. Indirect kunnen deze planten en bomen een positief effect hebben op je humeur. Ga maar eens na. Waar knap je meer van op? Een tuin die volledig bestraat is, omringt met betonnen muren? Of neem je dan toch liever plaats in een tuin waar van alles te zien is? 

Planten en bomen zorgen voor een rustige omgeving

Kom je wel eens in het bos? Dan weet je hoe heerlijk rustig het hier is. Dit komt mede doordat bomen en planten enorm goed zijn in het dempen van geluiden. Thuis kun je ditzelfde effect bereiken. Zowel binnenshuis als buitenshuis. Je hebt er enkel voldoende planten voor nodig! 
Ben je overtuigd en wil je een groene tuin maken? Dat kan! Natuurlijk is het alsnog mogelijk om dit af te wisselen met bestrating. Online is het aanbod stenen groot. WIl je niet teveel geld uitgeven aan je bestrating? Kies dan voor goedkope tuintegels!