Vooral op het moment dat je in een nieuw huis komt te wonen heb je niet altijd genoeg attributen in bezit om de wanden van je woning van voldoende decoratie te voorzien. Als je die lege muren in huis maar niets vindt, dan zou je kunnen overwegen een spiegel van zilver aan te schaffen als wanddecoratie. Zo’n zilveren spiegel geeft hoe dan ook meer cachet aan je woning. Zeker bij moderne en industriële interieurstijlen past het erg goed. Bovendien zijn spiegels ook gewoon erg nuttig. Hieronder lees je over vier redenen waarom dat zo is.

Jezelf fatsoeneren

Ten eerste helpt een spiegel je natuurlijk bij het fatsoeneren van jezelf. In een spiegel kun je immers zien of dat outfit dat je in gedachten had werkelijk zo goed oogt. Ook je sieraden, make up en kapsel kun je bij uitstek checken met een spiegel.

Decoratie

Een extra spiegel in huis staat dus ook gewoon mooi, niet in de laatste plaats als het hierbij om een zilveren spiegel gaat.

Verspreiding lichtinval

Een heel functioneel aspect aan spiegels is dat invallend zonlicht van buiten erdoor weerkaatst wordt. Als je het zo bekijkt is het dus vooral raadzaam een spiegel te plaatsen in kamers waar je relatief weinig lichtinval hebt. 

Ruimte optisch groter maken

Als je een kamer in huis hebt die naar jouw zin toch wat kleiner is dan gewenst, dan zou je met een of enkele grote spiegels hier iets aan kunnen doen. Van spiegels is namelijk bekend dat ze een ruimte groter kunnen doen laten lijken.