Tuinonderhoud is een klusje waar niet iedereen blij van wordt. Steeds meer mensen willen een onderhoudsarme tuin, maar waarom? Het is juist heerlijk om eventjes weg te kruipen achter het beeldscherm en eens de tuin in te gaan. Niet alleen voor jezelf is dit goed, ook je tuin wordt daar erg blij van. 

Stap 1: Een levende bodemstructuur

Als je wilt dat er planten en bloemen kunnen groeien in je tuin, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de bodemstructuur goed is en blijft. Hier kun je voor zorgen door een mestkorrels te strooien of eens de grond om te wieden. Let op! Je hoeft niet elk jaar de hele grond om te spitten, dit is voor je tuin namelijk ook niet gezond. 

Stap 2: Een strakke tuin

Met een paar kleine dingetjes kun je er al voor zorgen dat je tuin er weer fris en strak bij ligt. Koop tuinmachines in Wezep, hiermee kun je bijvoorbeeld je gras maaien. Je kunt hiervoor terecht bij Prins Groentechniek. Daarbij door je heg te snoeien, lijkt je tuin al veel beter dan voorheen. 

Stap 3: Onkruid wieden

Dit is wel een belangrijke stap bij het onderhouden van je tuin. Door onkruid lijkt je tuin namelijk erg onverzorgd en het kan andere planten en struiken aantasten. Het is daarom wel slim om regelmatig je tuin eens te checken op onkruid.

Stap 4: Kalk strooien

Naast het strooien van mest is ook kalk goed voor je tuin. Door kalk verhoog je de zuurtegraad van de bodem en het zorgt daarom ook direct voor een betere bodemstructuur.