Een werkomgeving moet een positieve uitstraling hebben en is het eenvoudig klaar te spelen. Het verschil bereikt met planten voor op kantoor is snel te merken en zal het een stap zijn die ook door alle bezoekers gewaardeerd zal worden. Om te zorgen voor een maximaal effect, moeten de planten gepositioneerd worden op plekken waar ze niet alleen in het oog zullen springen, maar ook een mooi geheel vormen met de rest van het interieur.

Het begint al bij de juiste plantenkeuze

Niet elke plant zal zich lekker voelen in zo een gesloten kantoor en moet er gekozen worden voor soorten die genoegen nemen met weinig zonlicht en bovendien niet onderhoudsintensief zijn. Ook moet er voorkomen worden dat de planten steeds weer overgezet moeten worden in grotere potten. Planten voor op kantoor zijn geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes. Om maximaal gebruik te maken van het verfrissend karakter van de planten, dienen ze verspreidt verplaatst te worden. Planten voor op kantoor kunnen ook gebruikt worden als visitekaartje voor alle bezoekers. Die zullen door al het groen gelijk positief beïnvloedt worden. Het is trouwens ook wetenschappelijk bewezen dat planten de luchtkwaliteit helpen te verbeteren en dat gelijk doorwerkt naar de personen op kantoor.

Eenvoudig te onderhouden

Het werk gaat altijd voor, ook wanneer het gaat om de planten op kantoor. De planten moeten dus niet veeleisend zijn en zelf door het personeel onderhouden kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat elke plant voldoende licht krijgt, vooral in de winter, is het belangrijk om ze steeds te roteren en voor een raam te plaatsen. Bewateren is afhankelijk van de plantsoort, maar voldoet het gewoonlijk 1 × per week. Er zijn speciale meststoffen verkrijgbaar om gezonde planten op kantoor te garanderen. Naast de wat grotere planten voor op kantoor, is het ook een mooi idee om voor op het bureau een kleinere plant te nemen.