Amaryllis bollen

Steeds meer mensen geven in het voorjaar de keuze aan de Amaryllis bollen. Hoe komt dit? Dit leggen we graag aan je uit. Het begint allemaal als bloembol, maar het wordt een hele mooie kamerplant. Mooie bloemen op een lange en stevige stengel. Je hebt ze in allerlei kleuren en daar kun je je eigen huis mee opvrolijken en ook veel mensen mee verrassen!

Amaryllis bollen binnen / buiten

Als je eenmaal Amaryllis bollen hebt dan kun jij er lang van genieten. Wanneer dat de vorstperiode voorbij is, dan kun jij de bol in de tuin planten. Maar je moet in september de bol dan wel weer naar binnen halen. Je hebt dan nog wel 6-10 weken geduld nodig. Voordat jij de bol in de grond stopt, moet je deze eerst in een lauwwarm badje doen (een paar uur). Het beste kan de plant bij kamertemperatuur groeien als je hem naar binnen haalt. De bol heeft als je nog geen groene sprieten ziet, nauwelijks water nodig. Maar als je het eerste groen uit de grond ziet komen, dan heeft hij al wel meer water nodig en dan zal je binnen een paar weken hele mooie bloemen hebben! 

Mogelijkheden Amaryllis bollen

De Amaryllis bollen worden mooie voorjaarsbloeiers. Je kunt er verschillende kanten mee op:

  • Je kunt ze in een pot plaatsen. Je kunt dan het beste een mooie pot kiezen en die vul je dan met potgrond. De bol mag 1/3 boven de grond uitsteken.
  • Je kunt hem ook op water leggen. Je legt dan de bol in een schaal met een klein laagje water (en andere decoratie), wat zorgt voor een mooi effect.
  • Amaryllis wordt ook gebruikt als snijbloem in een vaas. Je doet er paar mooie takken bij en je hebt een prachtig boeket!

Je kunt de Amaryllis bollen kopen voor in de tuin. Maar let er dan wel goed op dat je dat doet als de vorst weg is. Je moet dan een beschutte plek kiezen, maar ook zonnig. De bol zal wel 1/3 boven de grond uit moeten steken. Geef naast de bol een beetje water en dan heb je 3-6 weken geduld nodig en dan kun je genieten van een prachtig effect!

Amaryllis bollen

Volop kleur dankzij de voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers worden je erg veel aangeboden, in allerlei kleuren en maten. Je hebt kleine bloemen, maar ook erg grote, sommige staan maanden, anderen staan een paar dagen en dan komen er nieuwe knoppen in en krijg je nieuwe bloemen. Ga daarom op zoek naar de voorjaarsbloeiers die bij jou passen, let er ook goed op of je ze voor binnen of buiten zoekt. Kies jouw voorjaarsbloeiers online, dit gaat namelijk erg snel en dan kun je weer aan de slag. Er zal qua bloemen en planten altijd veel gedaan moeten worden, zowel binnen als buiten. Maar het is de moeite waard want je krijgt er veel moois voor terug.