Ben je van plan om binnenkort een stedentrip te maken? Super leuk, maar wel handig om je even voor te bereiden. Dat hoeft natuurlijk niet veel tijd te kosten maar toch is het handig om er even wat aandacht aan te besteden. Een stedentrip is namelijk net weer even anders dan een normale vakantie en daarom vinden wij het belangrijk om hier wat aandacht aan te besteden. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder, zodat jij goed voorbereid op stedentrip kan gaan!

Wat neem je mee op stedentrip?

Waarschijnlijk een van de eerste vragen die bij je op komt, wat neem ik mee? Dit is een logische vraag en vooral ook een vraag die niet heel moeilijk is om te beantwoorden (mits je weet wat je allemaal nodig hebt). Met een stedentrip is het in eerste instantie belangrijk om een stel goede sneakers te hebben zodat je gemakkelijk een aantal kilometers kan afleggen. Kijk bijvoorbeeld naar het luxe sneakermerk Mason Garments. Dit zijn sneakers die het mogelijk maken om veel te lopen maar er ook nog is hip en modern bij te lopen. Sneakers zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Door slim te zoeken kom je snel terecht bij sneakers die echt bij jou passen. Zoek bijvoorbeeld in eerste instantie op Mason Garments dames en vervolgens kijk je naar de kleur bijvoorbeeld. Naast een stel goede sneakers zijn een aantal accessoires ook van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril, zonnebrand en een fles water. Je zal merken dat je meer water nodig hebt wanneer je op stedentrip bent in vergelijking met een strandvakantie.

Te doen tijdens een stedentrip

Wanneer je nooit op stedentrip bent geweest is het extra leuk om nieuwe elementen uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan bezoekjes aan een oud belangrijk gebouw. Ontdek de geschiedenis van de stad en wat voor invloed het had op bepaalde oorlogen of juist bevrijdingen. Het is altijd leuk om je te laten helpen door een gids. Wij adviseren je om niet direct bij een toeristische organisatie te vragen naar gidsen maar kijk of je online een local kan vinden die daadwerkelijk gemotiveerd is om je alles te laten zien van een stad. Wanneer je dit doet weet je zeker dat je echt alles te zien en te horen krijgt wat van belang is in de stad. Daarnaast vinden locals het ook leuk om je vaker (bijvoorbeeld meerdere dagen) op weg te helpen in de stad.