Het is tijd om de tuin klaar te gaan maken voor de zomer! We zullen nu toch echt de tuinen weer in moeten duiken als we de tuin op tijd klaar willen krijgen. Maar wat zijn nou eigenlijk de tuintrends voor 2021 en wat is leuk om dit jaar met onze tuin te doen? Je wilt natuurlijk wel een plan hebben voordat je de tuin in duikt. Daarom geven wij je in deze blog een aantal tuintrends van 2021 zodat jij voorbereid de tuin in kan gaan. Geen zin in tuinieren? Huur dan een hovenier in Ede in! Kijk op de website van Kous Hoveniers voor meer informatie.

Terug naar groen

De dit natuurlijk vooral persoonlijke voorkeur maar het lijkt erop dat steeds meer mensen voor groen kiezen in de tuin. De afgelopen jaren werd beton steeds populairder in de tuin. Dit komt omdat beton zorgt voor lekker weinig onderhoud. Wanneer je het niet erg vindt om eens wat vaker in de tuin bezig te gaan is een groene tuin wat voor jou. Een groene tuin zorgt vaak voor een wat natuurlijkere en mooiere uitstraling.                                                                   

Een zitplek

Vrijwel elke tuin in 2021 heeft een plekje waar je even lekker kan zitten om tot rust te komen. Er worden steeds meer veranda’s gemaakt en loungesets verkocht. Wat is er nou beter dan lekker met vrienden en familie in de tuin te zitten en te genieten van de zon? Met jouw eigen zitplekje maak je dit werkelijkheid. Om extra sfeer aan te brengen in de tuin kan je deze plek aankleden met sfeerverlichting en decoraties.