De voorgevel van een woning speelt een belangrijke rol in de aanzien van het huis. Als de voorgevel er onverzorgd uitziet, dan is dat erg storend bij het thuis komen. Het is dan ook zeer aan te raden om hier wat aan te doen. Zo kun je de huidige voorgevel opknappen, maar je kunt er daarnaast ook voor kiezen om gevelbekleding aan te brengen. Qua gevelbekleding zijn er diverse opties waarvoor je kunt kiezen. Een Keralit gevelbekleding is een van de bekendste opties. 

 

Keralit is duurzaam

Als je graag zo milieuvriendelijk en duurzame gevelbekleding wilt, dan is keralit de beste optie. Het is namelijk gemaakt van gerecycled kunststof en vraagt nauwelijks om onderhoud. Een gevelbekleding is overigens ook erg kleurvast. Hierdoor hoef je niet elke twee jaar de gevel opnieuw te verven. 

 

Je kunt er een houtlook mee ceere

Als je voorkeur qua gevel eigenlijk uitgaat naar hout, maar je niet op veel onderhoud zit te wachten, dan is keralit ideaal. Een gevel van keralit kun je namelijk een echte houtlook geven. Hierbij heb je keuze uit erg veel verschillende kleuren.

 

Geen last van schimmels

Bij de meeste leveranciers van keralit gevelbekleding krijg je een erg lange garantie op het product. Dit omdat keralit niet gevoelig is voor schimmels  en de kleur daarnaast zeer lang mooi blijft. 

 

Zelf monteren of laten monteren?

Een keralit gevelbekleding kun je over het algemeen vrij eenvoudig zelf monteren. Er gaat niet veel tijd zitten in de montage en je maakt niet snel een grote fout. Wel is de kans dat er kleine foutjes worden gemaakt vaak groter bij mensen die de keralit gevelbekleding zelf monteren. Als je van jezelf weet dat je niet erg handig bent, dan kun je er het beste voor kiezen om de gevelbekleding te laten plaatsen door een externe partij. 

Eerst moet je de voordelen en nadelen van Keralit op een rijtje hebben. 

 

Een investering waarmee je op de lange termijn geld bespaart

Ten opzichte van een aantal alternatieven is een gevelbekleding van keralit redelijk prijzig. Echter, wanneer je naar de complete levensduur van deze bekleding kijkt, dan is het juist een zeer voordelige optie. Je bent nauwelijks tijd en geld kwijt aan onderhoud en het product voegt waarde toe aan de woning. Mocht je jouw huis ooit willen verkopen, dan is de kans groot dat de gevelbekleding er nog erg mooi uitziet. Dit heeft een positief effect op de waarde van de woing. Je kunt het daarom zien als investering waar je later het geld van terug krijgt.