Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je gewoon wilt genieten. Door op de juiste manier te kunnen ontspannen in je eentje of met anderen krijg je soms ontzettend veel energie. Hiervoor moet je jezelf soms even verwennen. Natuurlijk kan je dit op veel verschillende manieren doen. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld geweldig om even te gaan sporten en anderen willen juist het tegenovergestelde doen en op de ideale wijze ontspannen. Dat kan gedaan worden door meteen een massage te nemen of naar een sauna te gaan, maar het is uiteraard ook heerlijk om iets te eten of drinken. Met een paar fantastische wijntjes zal je bijvoorbeeld al een heel eind komen om op de ultieme manier te kunnen ontspannen. Wijnen zijn er namelijk genoeg en die kan je ook nog eens perfect combineren met andere hapjes.

 

Wijnen

Iedereen kent wel de basis van de verschillende soorten wijnen die er zijn. Zo hebben we de keuze uit rode wijn, witte wijn en rosé. Toch hebben we ook binnen deze categorie nog een royaal aantal keuzes bij de verschillende soorten wijnen. Er zijn dan ook diverse varianten van iedere wijnsoort en ook de landen waar de wijnen vandaan komen kunnen erg verschillen. Onder de witte wijn zijn er zo nog meerdere varianten, zoals de sauvignon blanc, de chardonnay of een pinot grigio. Bij een rode wijn hebben we nog de keuze uit soorten zoals een cabernet sauvignon, de merlot of een pinot noir. Ook bij de rosé zijn er nog meerdere soorten waaruit gekozen kan worden. Zo zal je altijd een heerlijke wijn vinden om te kunnen ontspannen. Toch zal het soms leuker zijn om de wijnen te combineren met bepaalde hapjes. 

 

Met spijs

Wijn spijs combinaties zijn hiervoor dan ook de ideale oplossing. Door iedere wijn te combineren met heerlijke soorten hapjes en gerechten zullen de ideale smaken samen gaan komen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van heerlijke combinaties waar men altijd van zal genieten. Het is lastig om iedere wijn specifiek bij een gerecht te koppelen, maar wel is het mogelijk om op basis van smaken deze combinaties te maken. Zo is het aan te raden om een lichte witte wijn te combineren met een lichte salade of een witvisje. Bij een stoofpot met een ingewikkeld smaakpallet is het vervolgens weer zaak om te kiezen voor een rode wijn met veel smaak. Zo werken de wijnen en de gerechten op de beste manieren samen.